PixelBalance Photography Studio

Werkwijze bruiloften


Bruiloften zijn een bijzonder moment om te fotograferen.
Ik mag even komen kijken in iemands leven – op hét belangrijkste moment – en ik realiseer me dat mijn foto’s nog jaren met jullie zullen meegaan.
” – Roger Toussaint

 

Spreekt de stijl van fotografie jullie aan?

Fotografie is een vorm van kunst. Iedere fotograaf heeft zijn eigen stijl en werkwijze – die spreekt je aan of niet. De keuze voor een bruidsfotograaf is daarmee net zo persoonlijk als de keuze voor de rest van je bruiloft zoals de muziek, kleding en de trouwlocatie. Kijk vooraf dus goed naar de foto’s en bepaal welke stijl het beste bij jullie past.

Mijn stijl van fotografie is voornamelijk journalistiek, voor een groot deel werk ik onopvallend en stuur ik weinig aan. Ik zoek constant naar bijzondere momenten die meestal in een split-second weer voorbij zijn. Zo fotografeer ik tijdens jullie bruiloft niet alleen het ja-woord en de kus, maar ook de trotse blik van de ouders of de spelende kinderen achterin. Daarnaast staan kleur, contrast en beeldvullende kadrering centraal in mijn foto’s. Tijdens jullie portretsessie zal ik wat meer aansturen, maar ook daar stuur ik naar het spontane moment toe.

> Lees ook het artikel “Een bruidsfotograaf kiezen. Hoe doe je dat?

 

VRIJBLIJVEND KENNISMAKINGSGESPREK  & OFFERTE

Wanneer de stijl van fotografie jullie aanspreekt dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in bij mij in Hilversum. Een connectie met de foto’s is dus belangrijk, maar ook tussen de fotograaf en het bruidspaar. Je nodigt tenslotte een extra gast uit op deze speciale dag! Het is ook wel zo fijn om even persoonlijk kennis te maken voor je akkoord gaat met een offerte.

Een bruiloft fotograferen doe ik dus altijd in goed overleg met het bruidspaar. Wat zijn jullie voorkeuren, wensen, hoe ziet jullie perfecte dag eruit? Ook spreken we af op welk tijdstip ik op de trouwdag aanwezig ben en hoeveel uur fotografie er gewenst is. Dit gesprek is er om elkaar te leren kennen en om ervoor te zorgen dat jullie wensen tot in de puntjes worden meegenomen in de offerte en op de dag zelf.

Omdat wij de datum voor jullie reserveren na akkoord van de offerte – en daardoor geen andere opdrachten kunnen aannemen – vragen wij jullie om een aanbetaling van 30%. Binnen 7 dagen na akkoord van de offerte ontvangen jullie daarvoor een aparte factuur.


 

DE GROTE DAG – EN DE SHOOT

Op de grote dag ben ik erbij om alle momenten vast te leggen. Vaak ben ik er ‘s ochtends vroeg al bij – meestal met een tweede fotograaf – om de voorbereidingen van de bruid en bruidegom vast te leggen. Dit zijn bijzondere momenten. Tijdens de hele dag ben ik de schaduw van het bruidspaar om geen moment te missen. Dit betekent niet alleen tijdens de ceremonie, de portret-sessie, maar ook tijdens het diner en het afsluitende feest.

SNEAK PREVIEW & DE NABEWERKING

Binnen twee weken ontvangen jullie al een Sneak Preview om zo de dag opnieuw te beleven en alvast een idee te hebben van de foto’s. Na het fotograferen van de grote dag, komt voor mij de nabewerking. We horen nog weleens dat dit niet nodig is, maar ik zie het echter als een essentieel onderdeel van professionele fotografie. Bijzondere foto’s verdienen aandacht om er een nog mooier en consistent verhaal van te vormen. Dit is ook het moment om even aan te geven of de stijl van bewerking overeenkomt met jullie wensen.

LEVERING FOTO’S & BETALING

Na het versturen van de Sneak Preview worden de foto’s binnen 4 weken digitaal geleverd en staat jullie wedding gallery online. Daarna stuur ik jullie de factuur voor het resterende bedrag zoals overeengekomen in de offerte.

APPARATUUR

Apparatuur is een belangrijk onderdeel van de kwaliteit van het eindproduct. Om die reden werk ik met hoogwaardige apparatuur waaronder: Canon 6D | Canon 85mm f/1.2L II | Canon 24-70mm f/2.8L USM | Canon 100mm f/2.8 | Canon 70-200mm f/4L.

Direct na de bruiloft worden jullie foto’s op meerdere locaties opgeslagen zodat ze ten alle tijden veilig zijn! Ik maak daarbij gebruik van de LaCie P’9233 HDD’s.


 
Freelance fotograaf in 't Gooi en Omstreken.


 

  • Bruiloft fotografie
  • Spotlight